mika jokinen. isä. poika. eronnut. ihminen.

EHDOLLA SEURAKUNTAVAALEISSA

Tule mukaan! 

Me uudistusta kaipaavat voimme yhdistää voimamme ja ottaa entistä suurempi vastuu kirkostamme. 

Koska kirkon on muututtava lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden yhteisöksi.

Monet vanhukset ovat todella yksinäisiä.

Kirkko toimii monille vanhuksille turvasatamana arjessa ja tuo lohtua arkeen - auttaa jaksamaan. On tärkeää auttaa ihmisiä myös silloin, kun he eivät itse osaa tai kykene apua pyytämään. 

Kirkon lapsi- ja nuorisotyö on tärkeässä roolissa vähentämässä syrjäytymistä.

Lapset ja nuoret voivat tutkimusten mukaan yhä huonommin. Yhä useampi heistä kokee näköalattomuutta tulevaisuuteen. Väkivalta on lisääntynyt ja yhteinen välittäminen tuntuu olevan hukassa. 

Maksamme tulevaisuudessa kallista laskua lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Yhdessä oleminen ja mielekäs tekeminen lisäävät tunnetta hyvästä arjesta. 

Kirkon tulee vihkiä ihmisiä avioliittoon sukupuolista riippumatta. 

Sukupuoli on moninainen ilmiö ja sukupuolia on nykykäsityksen mukaan monia. Käsitys vain kahdesta sukupuolesta on vanhanaikainen. Puhuisin itse mieluummin vain avioliittoon vihkimisestä.

Sukupuolen moninaisuus on syytä erottaa seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Tässä vanhanaikaisesti ajattelevilla ihmisillä menee puurot ja vellit sekaisin. 

Syrjinnän pitää loppua.

Yhteiskunnassamme, koko maailmasta puhumattakaan, syrjitään ihmisiä monien eri syiden vuoksi ja sitä tehdään myös meidän kirkossamme uskonnon varjolla.

Miten paljon energiaa voisimmekaan vapauttaa kaikkeen muuhun ja tarpeelliseen hyvään, kun lopettaisimme kirkossa asiasta väittelyn.

Auttaa, kun yrittää asettua toisen ihmisen asemaan.

Miltä sinusta tuntuisi, jos sinä rakastaisit toista ihmistä ja teitä ei omassa seurakunnassanne hyväksyttäisi sellaisina kuin olette? Ei hyvältä. 

Minä haluan hyvää lähimmäisilleni. Haluan olla suvaitsevainen, vaikka en miehen kanssa vihille menisikään. Ei sukupuolet mene vihille, ihmiset menevät. Sukupuolen kysyminen kirkon toiminnassa on minusta tarpeetonta.

Seurakunnan tulee olla enemmän jäsentensä näköinen. 

Kirkko voisi olla entistä enemmän "yhteinen olohuone", jonne kaikki sen jäsenet voisivat helposti kokoontua ja jossa kaikki voisivat tuntea tulevansa hyväksytyiksi sellaisina kuin ovat. 

Kirkko on kaikille, ei vain "tosiuskovaisille". Kun syntyy tunne, että meidät kaikki aidosti halutaan mukaan toimintaan ja sen kehittämiseen, alkaa tapahtua muutosta.

Haasteena on löytää erilaisia mukaan kutsumisen ja kehittämisen keinoja, jotta me aivan tavalliset seurakunnan jäsenet löytäisimme mielekästä tekemistä ja kohtaamisia - emme vain esim. joulukirkkoja, häitä, hautajaisia tai konfirmaatioita.

Syrjityt ihmiset tarvitsevat tukea ja apua.

Tuki kaikille sellaisille lähetysjärjestöille, joissa syrjitään ihmisiä erilaisin perustein eikä huolehdita tasa-arvon toteutumisesta, tulee asettaa tarkkaan harkintaan ja tarkasteluun. 

Miksi tukisimme tai rahoittaisimme epäinhimillistä tai syrjivää toimintaa?

55-vuotias isä

uskottu. toivottu. rakastettu.

Hei! Olen ehdolla seurakuntavaaleissa 2022 Vantaalta Korson seurakunnasta kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Lähdin mukaan vaaleihin, koska haluan muutosta.

Olen ollut kirkon jäsen koko elämäni.

Läheisistä voimaa!

Meillä on ex-vaimoni kanssa kaksi aikuista tytärtä. Heistä on kasvanut fiksuja ja välittäviä nuoria naisia, joilla elämän arvot ovat kohdillaan. Iloitsen siitä. Heidän myötään olen saanut elämääni myös upeita vävypoikia - vähän niin kuin bonusnuoria.

77-vuotias äitini on minulle läheinen ja rakas, niin kuin me kaikki toinen toisillemme. Olemme kasvaneet hyväksymään erilaisuutta ja auttamaan toisiamme, sekä muita avun tarpeessa olevia ihmisiä.

Kirkko on minulle yhteisö, johon olen kuulunut koko elämäni ajan, kasteesta saakka.

Kasvoin lapsuuteni Helsingin keskustassa. Lapsuuteni kirkko oli Temppeliaukion kirkko, josta minulla on lämpöiset muistot aina pyhäkoulusta lähtien.

En ole koskaan kokenut suurta "uskoon tuloa" ja silti olen koko elämäni pysynyt kirkon jäsenenä. Usko on minulle hyvin henkilökohtainen asia, joka on aina ollut olemassa. Välillä se on ollut vahvempaa, välillä sitä koetellaan.

Kun minulla on ollut oikein vaikeaa, olen rukoillut apua. Se on tuonut lohtua ja toivoa. Rukouksiini on myös vastattu. 

Teen monenlaista vapaaehtoistyötä ja autan yhteisöjä kehittymään. 

Olen mm. MLL:n liittovaltuuston, MLL:n Uudenmaan piirin hallituksen, sekä Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n hallituksen jäsen. Olen myös Vanhempainliiton toiminnantarkastaja.

Palkkatyössäni olen matkailuajoneuvoalan kattojärjestön toiminnanjohtaja. Sitä ennen toimin 35 vuotta OP-ryhmässä erilaisissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä. Olen muutoksen tekijä. Vahvuuteni on aloittaa asioita ja viedä ne maaliin.

Ihmisten erilaisuus ja moninaisuus on rikkaus, ei uhka!

Minusta kirkon tulee uudistua ja elää tässä päivässä - hyviä perinteitä unohtamatta. Hyviin perinteisiin ei kuulu ihmisten syrjiminen ja väheksyminen esim. sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, ihonvärin, kotimaan, tms. perusteella. 

Jotta kirkko voi tavoittaa ihmisen, kirkon tulee muuttua ja elää arjessa. Meidän kaikkien tulee voida tuntea olomme tervetulleiksi kirkkoon ja seurakuntaan. Kirkko on parhaimmillaan yhteisö, joka toimii turvasatamana ja voiman lähteenä, elämän iloissa ja suruissa. Hyväksyminen on avain kasvuun ja kirkon jäsenten pitoon.

Me ihmiset tulkitsemme raamattua. 

Tulkitsemme omassa ajassamme ja omissa arvoissamme. Raamatusta löytää valtavasti hengellistä viisautta ja armoa, kun sitä haluaa tulkita toisista välittäen. Mikä on oikein? Kuka voi sanoa, että hänen käsityksensä on ainoa oikea?

Kirkko voi muuttua, kun me muutumme.

Kirkko tekee paljon hyvää! Samaan aikaan kirkossa tapahtuu asioita, joita ei voi hyväksyä. 

Minun mielestäni me kaikki olemme yhdenvertaisia ja meidät kaikki tulee kutsua mukaan ilman ennakkoluuloja ja ikäviä asenteita. Kristuksen kirkko on kaikille - ei vain harvoille ja valituille. Kirkkoon mahtuu värejä ja sävyjä, sillä elämä on muutakin kuin harmaata ja kaikille samanlaista.

Seurakunnan tulee lisätä työntekijöiden monimuotoisuutta.

Seurakunnan jäsenet ovat monimuotoinen joukko ihmisiä - siksi myös seurakunnan työntekijöiden tulee ilmentää monimuotoisuutta. Suvaitsevaisuuden ohella se lisäisi kiinnostusta ja luottamusta kirkkoa ja seurakuntaa kohtaan.

Ihmiset ovat tärkeämpiä, kuin seinät. 

Kirkko ja sen pysyvyys luovat turvaa muuten epävarman maailmantilanteen ja elämän ympärille. 

Yksi keino tilojen säilyttämiselle voisi olla niiden entistä monipuolisempi käyttö, sekä vuokraaminen erilaisiin kirkon tavoitteita ja yhteistyötä tukeviin toimintoihin.

Suunnitteluun kannattaa pyytää mukaan erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä, myös järjestöjä. 

Seurakunnan tiloille voidaan löytää mielekästä käyttöä silloinkin, kun ne eivät ole perinteisessä käytössä.

Kirkkosaleja on tärkeää kohdellaan niille kuuluvalla kunnioituksella ja varmistaa ihmisille mahdollisuus tulla hiljentymään kiireisen arjen keskellä. 

Onko kirkon ovi auki vai kiinni - sillä on iso merkitys tunteeseen ja yhteyteen kirkon kanssa.

Äänestämällä seurakuntavaaleissa voit vaikuttaa kirkon ja seurakuntasi tulevaisuuteen. 

  • Yhdenvertaisuudelle kyllä, avioliitto kaikille
  • Kirkon jäsenet vaikuttajiksi
  • Varjelemme luomakuntaa, jaamme omastamme
  • Luottamusta ja sovintoa kirkkoon

Yhteisöömme pitää kaikkien olla tervetulleita, vahvassa uskossaan tai muuten vaan.

Tarve tulla kirkkoon ei tule aina kirkon aukioloaikoina. Jos suunnittelua ja toimintamalleja ei uudisteta, emme varmasti tavoita monipuolisesti erilaista yleisöä. Kirkkoon pitää voida tulla matalalla kynnyksellä tai mielellään kokonaan ilman kynnystä.

Pitää osata katsoa tulevaisuuteen! 

Tarvitaan totutusta nykyisestä poikkeavaa raikasta ajattelua. On tärkeää tunnistaa ne signaalit, joiden avulla onnistumme myös tulevaisuudessa.

Perheitä auttamalla tavoitetaan paljon ihmisiä, sekä luodaan siltaa parempaan huomiseen. 

Jaksava perhe tukee ja kannustaa toinen toisiaan - on hyvä, jos kirkko voi tukea siinä onnistumista. 

Tehdään muutos yhdessä!

Haluan tehdä muutosta ja olla osa yhdessä aikaan saavaa yhteisöä - kuunnellen ja kunnioittaen, myös toisella tavalla ajattelevien mielipiteitä. Kirkosta eroaminen ei ole minun mielestäni oikea ratkaisu, muutos on!

Me Tulkaa kaikki -liikkeen jäsenet olemme ihan tavallisia ihmisiä. Niin minäkin. Siksi meitä on koko ajan yhä enemmän. Sinun avullasi saamme muutosta aikaan: muista äänestää!

Kiitos, kun äänestät.

Suvaitsevaisuuteen ja sivistykseen kuuluu erilaisuuden hyväksyminen.

Olipa uskonto tai usko mitä hyvänsä, minkäänlaista syrjintää, alistamista tai väkivaltaa en hyväksy. Väkivalta on aina väkivaltaa, oli se henkistä tai fyysistä. Sellaista ei tule hyväksyä, eikä sellaista tule selittää hyväksytyksi kulttuurisilla eroilla, uskolla tai uskonnoilla. Ollaan me se muutos!

Kristuksen kirkko on kaikille

mika jokinen

Sinun äänesi ratkaisee.